Företagare letar pengar

Uppdaterad
Publicerad

Idag startade Åre kapitalmarknadsdagar på hotellet Copper Hill. Investerare och entreprenörer möts, samtidigt som branschens problem diskuteras.

Åre kapitalmarknadsdagar har växt från 170 deltagare, främst från regionen, till dagens 600 från hela landet med många tunga namn närvarande. Forumet har mer och mer blivit en nationell mötesplats för bankfolk, riskkapitalbolag och företagare. Jens Edlund är initiativtagare till konferensen, som nu arrangeras för fjärde gången.

– Det har alltid varit skriverier om att det går utför. Jag ville vända trenden, skapa en arena och bidra till regionens tillväxt, säger Jens.

Förutom debatter och seminarier så finns det även företagstävlingar och så kallad match making, där företagare får träffa investerare de troligen inte skulle ha träffat annars. Nu planeras för ännu större konferenser framöver.

– Nästa år vill vi ha hit internationella gäster och göra ett stort affärsevent kring sport. Vår region är framgångsrik på sport och har starka företagare som ger en bra mix, säger Jens Edlund.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.