Torbjörn Gehrke, Jämtland Baskets nya headcoach Foto: SVT

Gehrke har en plan

Uppdaterad
Publicerad

I morgon är det uppkast för basketligan. Jämtland har ligans yngsta trupp och vi träffade den nye coachen och pratade målsättningar.

Jämtland Baskets nye coach Torbjörn Gehrke är en legendar i basketsverige, främst som spelare men också som coach. Nu har han ett treårskontrakt med Jämtland och en plan som sträcker sig lika lång tid.

– Ska vi nå samma resultat som förra säsongen så måste vi prestera bättre, säger Torbjörn Gehrke. Målet är slutspel och att ställa högre krav på det här unga laget vore orealistiskt.

Jämtland har ett ungt lag. Ligans yngsta med en snittålder på drygt 21 år. I truppen finns blott 14-årige Olle Lundqvist. Många spelare har landslagsmeriter från ungdoms-och juniorspel. Gehrkes plan är att bygga på och utveckla den här truppen:

– Nästa säsong ska vi slå klubbrekord, säger han. Det vill säga vinna fler matcher än de vi förlorar. År tre, ska vi vara ett av de fyra bästa lagen i ligan.

I morgon möter Jämtland nykomlingarna Umeå borta men redan på fredag är det dags för derby mot Sundsvall hemma.

– Det kommer att bli tufft, säger Gehrke. Men vi ska kriga, det är ju derby. Det ska bli jättekul med en hemmapremiär mot Sundsvall och jag hoppas att det kommer mycket folk för det blir bra stämning.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.