Foto: Kent Livendahl / 321an.se

Glesbygd till salu

Uppdaterad
Publicerad

Efter demonstrationer och protester i Hallen mot förslagen om nedläggningar av skolor i Åre kommun samlas ikväll byborna på Hallengården för en medborgardialog om hur man räddar sin bygd. Mötet går under namnet glesbygd till salu.

Arrangör är SV Arena, Studieförbundets vuxen skola och Regionalt Designcentrum i Jämtland i samverkan med Hallenbygden och Kalls Intresseförening.

Två Norrlandsspecialister med olika infallsvinklar kommer att vara på plats. PO Tidholm och Tomas Håkki Eriksson. Både PO och Håkki har Norrland som specialitet, den ene i egenskap av journalist och krönikör, den andre som landsbygdsrebell och levnadskonstnär.

Tanken är att kvällen skall fungera som inspiration i kommande kreativt arbete med glesbygdsutveckling.

Designprocessen används framgångsrikt runt om i världen för samhällsutveckling och Studieförbundets vuxen skola är den mest pådrivande och engagerade lokala kraften för utveckling av föreningsliv, kultur och samhälle.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.