Årets unga företagare i Jämtland/Härjedalen, Malin Burman fick pris på Guldgalan Foto: SVT

Galafeber i stan

Uppdaterad
Publicerad

Inför en fullsatt Storsjöteater inleddes årets guldgala under torsdagen. Föreläsningar och prisutdelningar kring företagande och näringsliv. Allt avslutas på Frösö Park i kväll.

För första gången hålls näringslivets egen gala i länet ute på Frösön. I en gammal flyghangar kommer 1500 personer att mingla, äta mat och underhållas under kvällen. Men galan inleddes redan i morse på Storsjöteatern med föreläsningar och prisutdelningar. Bland annat delades pris till årets unga företagare ut. Vinnare blev Malin Burman.

– Det är jätteroligt, säger Malin Burman till SVT Jämtlandsnytt. Jag var på Guldgalan i fjol, men bara på banketten på kvällen. Och då tänkte jag att nästa år, då ska jag stå där uppe och få pris.

Malin Burman startade sitt företag Kriskonsulterna i början på 2012. Företaget sysslar med att hjälpa företag med krishantering och arbetsmiljöarbete. Hon menar att en händelse som Guldgalan är mycket betydelsefull för länets företagsamhet.

– För oss som är unga så så betyder det jättemycket att få träffa så många erfarna företagare och knyta kontakter. Galan betyder mycket för näringslivet i länet.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.