Hälsoproblem i Rådhuset

Uppdaterad
Publicerad

Inomhusmiljön i kontorslokalerna upplevs leda till hälsoproblem. Därför har en enkät skickats ut till de anställda eftersom en ökning vid hälsoproblemen har ökat under hösten 2014.

I maj nästa år skulle ombyggnationerna på börjas, men nu tidigareläggs arbetet på grund av hälsoproblemen som personalen upplever.  Skyddsombudet är kritisk till hur lång tid det här har tagit.

– Det har tagit alldeles för lång tid. Folk i de här lokalerna ska inte behöva må dåligt för att jobba, säger Daniel Fackel skyddsombud på samhällsbyggnadsförvaltningen

Men så snart som möjligt ska ett företag sätta i gång med att göra en grundlig teknisk undersökning för att ta reda på vad det är för problem som finns, så att man kan vidta åtgärder.

– Vi måste ha lite respekt på att det kommer att ta tid. Jag kan inte säga exakt hur lång tid det här kommer att ta men arbetet kommer att på gå under vintern och våren. Vi måste vidta åtgärder som är nödvändiga. Vi måste få en schysst arbetsmiljö, säger Lars Andersson, chef på samhällsbyggnaden.

I morgon ska kommunfullmäktige fatta beslut om förslaget att avsätta 2.5 miljoner kronor till ombyggnationerna och underhållsåtgärderna i Rådhuskomplexens hus.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.