Ny sportchef till ÖIK

Uppdaterad
Publicerad

Det har varit klart sedan en tid tillbaka att sportchefen och A-lagstränaren Markus Åkerblom och tränarkollegan Jörgen Själin lämnar sina uppdrag i Östersunds IK. Nu har man hittat en lösning.

Mikael Eriksson blir tillförodnad sportchef för ÖIK. Han har varit verksam i föreningen under många år och ska redan nu sätta sig in i sin nya roll som sportchef. Det skriver ÖIK på sin hemsida.

– När situationen blev som det blev då Markus slutat så är vi en fas där vi försöker att hitta en helhetslösning med det arbete som ska göras. Vi har ett jätteintressant läge där jag tror att man kanske kan bidra på ett bra sätt. Sen om det blir under en kortare eller längre period återstår att se, förklarar Eriksson i ett pressmeddelande.

Mikael Eriksson har tidigare varit tränare för klubbens J18 Division 1-lag och har arbetat med sportfrågor i sju, åtta år. Han har också varit med om diskussionen med spelare och nyförvärv tidigare.

– Det primiära för mig är att bilda mig en uppfattning om den befintliga spelartruppen och sätta mig och skriva kontrakt med de spelare som vi har som avsikt att förlänga, berättar Micke.

Däremot har de fortfarande ett arbeta framför sig att hitta en ny tränare då den posten fortfarnde står tom.

– Vi har pratat med flera namn redan men har inget klart än, säger Kjell-Åke Andersson, klubbchef.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.