Här i Östersund Arena arrangeras kälkhockey-VM i mars nästa år Foto: SVT

Hockey-VM till Östersund

Uppdaterad
Publicerad

Östersund får arrangera hockey-VM i mars nästa år. Inte det vanliga hockey-VM:et utan i kälkhockey. Det blir en turnering med fem lag i tävlingen.

I början av september var en delegation från Internationella Paralympiska kommittén på plats i länet för att titta på olika arenor att arrangera tävlingar på. Bland annat så tittade man på Östersund arena, som var en av kandidaterna till att arrangera B-VM i kälkhockey i vinter.

Under tisdagen meddelade Internationella paralympiska kommittén att Östersund får tävlingen. I motiveringen till beslutet säger IPC:s generalsekreterare att budet från Östersund var otroligt starkt och att anläggningarna är utmärkta.

VM:et hålls mellan den 15 och 21 mars 2015 och fem nationer deltar: Sverige, Sydkorea, Storbritannien, Slovakien och Polen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.