Ideologin viktig för Kalle Olsson (S)

Uppdaterad
Publicerad

Länstidningens ledarskribent Kalle Olsson kryssade sig förbi både Gunnar Sandberg och partiets toppkandidat Anna-Caren Sätherberg.

När den slutliga röstsammanräkningen till riksdagen är klar visar det sig att Kalle Olsson vann överlägset bland Socialdemokraterna. Olsson fick 3.500 personkryss, jämfört med Anna-Caren Sätherbergs 2.400 och nuvarande riksdagsmannen Gunnar Sandbergs 1.900 kryss. Kalle Olsson avancerade från fjärde till första plats, ett resultat som han inte hade väntat sig.

– Nej, det hade jag inte. Eftersom jag inte hade några referenser från tidigare kampanjer kunde jag inte jämföra med någonting, utan jag tänker att jag kör så det ryker och så får vi se.

Val 2014 – Mittnytt och Jämtlandsnytt

Kalle Olsson har en ideologisk profil, mot privatiseringar och för en satsning på en gemensam välfärd. Men han tror ändå på ett samarbete över blockgränserna.

– Kommer man härifrån är man besjälad av att Jämtland ska växa och då tycker jag att vi ska jobba tillsammans, om det är möjligt att göra det.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2014 – Mittnytt och Jämtlandsnytt

Mer i ämnet