Inget U20-VM till Östersund Foto: TT

IFK Östersund vinnare i Eldsjälsgalan

Uppdaterad
Publicerad

IFK Östersund blev utsedd till en av Årets föreningar under Eldsjälsgalan på torsdagen. Priset betyder en extra slant i klubbkassan – närmare bestämt 100.000 kronor.

Priset Årets förening går till tio utsedda föreningar runt om i Sverige. År 2015 var IFK Östersunds år. Vinstpengarna på 100.000 kronor betyder mycket för klubben.

–Det är jättekul såklart. De här pengarna som kommer in är marginalpengar som vi kommer att kunna använda utöver de kostnader vi redan har. Det är som en skänk från ovan och de här pengarna kommer att gå direkt in i vår ungdomsverksamhet, säger Sören Björklund, ordförande i IFK Östersund.

Satsar på unga ledare

En plan över vad vinsten kommer att användas till finns redan.

–Vi har ett projekt som vi håller på att starta upp med unga ledare. Vi vill få ut ungdomar i verksamheten, genom att leda i till exempel barnlagen. Då får de en utbildningen och hjälp av utbildade tränare. Det kommer att stötta klubben med resurser och samtidigt få ungdomarna att växa, säger Sören Björklund.

Klubben fick reda på att de vunnit under torsdagen och har inte hunnit fira än. Men något slags firande väntar inom en snar framtid. Vinsten kan även leda till en större summa pengar. Genom vinsten kvalar de vidare och får tävla om en vinst på 2,5 miljoner kronor.

–Jag vet inte om vi har någon chans på det, men vi är otroligt glada över att få det här, säger Sören Björklund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.