Julefrid efter SMS-krisen

Uppdaterad
Publicerad

Det blev ingen diskussion om den famösa SMS-krisen inom moderaterna på måndagskvällen. Vid fullmäktigegruppens möte togs beslutet att avvakta den pågående polisutredningen.

SMS-trafiken och det polisanmälda hotet mot Östersundshems vd, Daniel Kindberg fanns med på dagordningen inför den moderata fullmäktigegruppens möte på måndagskvällen. Men moderaternas kretsordförande Pär Jönsson rapporterar om ett möte som mest präglades av glöggdofter och julefrid.

– Vi har rådfrågat juridisk expertis om hur vi skulle hantera frågan och fått rådet att avvakta. Eftersom det pågår en polisutredning skulle ett uttalande i endera riktningen kunna uppfattas som om vi lägger oss i polisens arbete, säger Pär Jönsson.

Östersundshem

Bakgrunden är ett uttalande om att Kindberg ”borde halshuggas” som lär ha yttratts av Tord Jemteborn (M).  Yttrandet polisanmäldes av Kindberg sedan en av Jemteborns partikollegor skickat det vidare via SMS.

– Båda inblandade från partiet fanns med under mötet och inte ett ont ord yttrades, försäkrar Jönsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Östersundshem

Mer i ämnet