Priset Guldspaden i klassen Webb tilldelades Ulf Persson, Tina Enström och Jenny Widell på SVT Östnytt för 'Vägen till fas 3', under Föreningen Grävande Journalisters årliga grävseminarium i Jönköping på lördagen. Foto: Sara Görlin/TT

Ingen Guldspade till Jämtland

Uppdaterad
Publicerad

När årets Guldspadar för den bästa grävande journalistiken under det gångna året skulle delas ut så hade ÖP:s reporter Linda Hedenljung chansen för artikelserien om markaffären på Stadsdel Norr. Men hon fick nöja sig med nomineringen.

I stället blev det Gusten Holm på Uppsala Nya Tidning som tog hem priset i kategorin liten tidning. Detta för artikelserien ”Nazisterna som gick fria”.

SVT gick vinnande ur två kategorier – Västnytt tog hem priset i kategorin lokal-tv för ”Hemtjänstbluffen”. I kategorin webb kammade Östnytt hem guldspaden för ”Vägen till fas 3”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.