Jobbläget spås bli bättre

Publicerad

Arbetsförmedlingens nya framtidsprognos som presenterades i dag visar att läget blir allt bättre på arbetsmarknaden i Jämtland.

– Framtiden ser ljus ut i Jämtland. Det finns behov av nyanställningar inom hälso- och sjukvården, handel- och serviceyrken, samt turistbranschen. Det finns en stor omsättning av personal inom de här yrkena, vilket ger lediga platser, säger  Christina Storm Wiklander, som är områdeschef för södra Norrland på Arbetsförmedlingen.

Enligt Arbetsförmedlingens prognos går bland annat lastbilsmekaniker, it-arkitekter och grundskolelärare en ljus framtid till mötes. De är några av de yrken som finns med på listan över jobb som kommer att behövas på den Jämtländska arbetsmarknaden i framtiden.

Undersökningen baseras på intervjuer med runt 300 företag i länet, med fler än fem anställda och görs en gång i halvåret. I den här undersökningen är det en sak som skiljer sig från de tidigare år.

– Arbetsmarknaden blir bättre och fler lediga jobb kommer in till oss. Vi hittar också fler lediga jobb när våra arbetsförmedlare är ute och besöker företag.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.