”Det kom som en chock”

Kall Auto Lodge i konkurs

Uppdaterad
Publicerad

Vid nyår fick Kall Auto Lodge nya ägare, men de två engelska delägarna har inte betalat köpeskillingen på 17,5 miljoner.

Kall Auto Lodge gick i konkurs i torsdags, sedan det stått klart att de två engelska majoritetsägarna inte fått de finansiärer de hoppats på. Trots att köpet gjordes den sista december 2013 så hade deras del av köpeskillingen, 17,5 miljoner, inte betalats. Dessutom har företaget 1,5 miljoner i leverantörsskulder.

– Deras besked kom som en chock. Vi hade en bra vinter, med stor Audi-lansering, men sommar och höst är den tuffaste delen av året, säger den återstående delägaren Martin Sahlberg.

Kall Auto Lodge är en kombination av konferenshotell, restaurang och motorbanor. Idén är att ha en arena för lanseringar av bilar, där man kör på isen under vintern.

– Jag hoppas att det finns intressenter, Kall Auto Lodge är en fantastisk pärla. Min förhoppning är det går att öppna igen till vintern, säger Martin Sahlberg.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.