Korea testar jämtländskt

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagen började Innebandy-VM i Göteborg. Jimmy Hansson från Östersund ska åka ner och spela men inte för Sverige utan han har blivit inbjuden av Koreas landslag.

En gäng kompisar spelar en träningsmatch mot Frösöns damlag, Inget speciellt egentligen men för en spelare, 34 årige Jimmy Hansson är det här sista träningen innan han åker till Innebandy-VM i Göteborg där han ska provspela med Koreas landslag. Jimmy har aldrig varit i närheten av landslagsspel men för två månader sen blev han kontaktat av Koreas landslag som undrade om han ville komma och provspela med laget när dom kommer till Göteborg.

-  En stor chock, jag var inte alls förberedd på det här men samtidigt en stor chans man inte kan tacka nej till, säger Jimmy Hansson.

Träffade en tolk

Jimmy adopterades från Sydkorea till Sverige och Fugesta som fyra-åring. Han är med i förening ”Adoperade koreaner i Sverige” och de händer att han åker till Stockholm för att spela innebandy med dom. Det va där han blev bekant med en tjej som visade sig vara tolk åt alla koreanska landslag som kom till Sverige.

– Så jag frågade henne om inte hon kunde fråga landslagsledningen om man kunde få provspela någongång om dom kom till Sverige. Det här var i Januari och sen hörde jag inget mer fråns för två månader sen då dom plötsligt hörde av sig och frågade om jag ville komma och träna med dom i Göteborg, säger Jimmy Hansson.

Spåkbrister

Så nu åker Jimmy ner till Göteborg för att få provspela med laget, men helt enkelt kommer det inte att bli då Jimmy inte kan koreanska och koreanerna är dåliga på engelska. Om han skulle spela bra och landslaget vill ha med honom fortsättningsvis skulle de betyda mycket för Jimmy.

– Jag skulle bli otroligt stolt, det finns inte ord att beskriva det, säger Jimmy Hansson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.