Pär Löfstrand (FP) vill ha bort hela styrelsen – och VD

Kräver styrelsens avgång

Uppdaterad
Publicerad

Nu kräver Folkpartiet i Östersund att både styrelsen och VD:n i Östersundshem ställer sina platser till förfogande.

I ett pressmeddelande skriver Folkpartiet:

”Folkpartiet i Östersund begär med anledning av turbulensen runt Östersundshem att ledningen, d.v.s. styrelse samt VD omedelbart ställer sina platser till förfogande. De uppmärksammade affärerna har skadat såväl Östersundshems varumärke som förtroendet för kommunen och bolaget, vi ser ingen annan åtgärd för att återupprätta förtroendet för kommunen och Östersundshem.”

Östersundshem

– Vi politiker som känner tveksamhet måste gå ut nu och visa det, säger Pär Löfstrand till SVT.

Enligt honom finns det alltför många frågetecken kring hela historien för att det ska gå att strunta i det. Priset är en sak där Folkpartiet undrar över hur värderingen gjordes. Men det finns även andra frågetecken.

– Se bara på rekryteringen av vd. Den skedde ju amatörmässigt, säger han.

När ny vd skulle tillsättas efter Bengt Rådman skedde ingen extern annonsering. Istället var det vice ordförande i Östersundshems styrelse, Sven Ringvall (M), som tipsade ordförande Tord Andnor (S) som just Daniel Kindberg.

Daniel Kindberg har sedan tidigare nära koppling till Peab då han kom direkt från Peabs bolag Fältjägaren AB till östersundshem. Men även Sven Ringvall står byggbolaget nära. Han är konsult inom byggbranschen med uppdrag åt just Peab.

I kväll ska frågan kring Östersundshems affärer med Peab diskuteras på kommunfullmäktige i Östersund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Östersundshem

Mer i ämnet