Loock polisanmäler hot

Loock polisanmäler hot under valkamp

Uppdaterad
Publicerad

Johan Loock (M) utmanade Theresa Flatmo (C) som nytt oppositionsråd i Bräcke. Det ledde til hot och krav på att han skulle dra tillbaka sin kandidatur.

Johan Loock uppringd redan för ett par veckor sedan av en person som sade att han ”är slut som politiker” om han inte drar tillbaka sin kandidatur. Han ska också blivit hotad med att livet skulle göras surt för honom och att ”alla företagare ska flytta från kommunen.

Loock vet vem personen är eftersom han presenterade sig och även har skrivit om det på Facebook.

– Först visste jag inte vad jag borde göra, men efter en diskussion med partikamraterna beslöt jag mig för att vänta med polisanmälan så att det inte skulle påverka valet till oppositionsråd, säger Johan Loock.

På morgonen efter att det stod klart att Theresa Flatmo vann valet med en röst gjorde Loock sin polisanmälan. Han bekräftar att det har varit många synpunkter på vad partiet borde göra.

– Många har haft mycket åsikter efter valresultatet, som blev sensationellt. Men ingen annan har gått över gränsen på det här sättet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.