Den nyöppnade strippklubben i Storvallen. Foto: SVT

M-politiker: Sexköp okej

Uppdaterad
Publicerad

Den moderate politikern Göran Jämting i Åre tycker att sexköp är ok. Det säger han till Länstidningen på måndagen.

– Jag är inte hemskt negativ till prostitution, säger Göran Jämting.

Kommunalrådet i Åre, Leif Nord (M), tar avstånd från sin partikollegas uttalande.

I slutet av februari ska socialnämnden i Åre ta ställning till om strippklubbsägaren Dragan Bratic, ska få alkoholtillstånd för sin andra strippklubb i kommunen, den i Storvallen.

Inför beslutet har Länstidningen talat med ledamöterna i socialnämnden och det är då som Göran Jämting gör sitt uttalande.

– Jag är inte hemskt negativ till prostitution heller egentligen. Det är ett bilateralt avtal mellan köparen och säljaren. För vem blir egentligen utnyttjad vid ett samlag? Det finns ju faktiskt män som aldrig får tag i en kvinna, säger Göran Jämting till Länstidningen.

– Göran har uttryck sig väldigt olämpligt i den här frågan och det här är ingenting som vi moderater står bakom. Vi kommer nu att ta upp det här internt i gruppen och ta en diskussion säger Åres kommunalråd Leif Nord (M) till SVT Jämtlandsnytt.

Det finns i dagsläget ingenting som pekar på att det förekommer prostitution på Bratic två strippklubbar i kommunen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.