Med sikte på VM

Uppdaterad
Publicerad

Lucky Luke drog som bekant snabbare än sin egen skugga. Om så är fallet med Kalle Halvarsson från Östersund låter vi vara osagt. Klart är dock att han skjuter väldigt snabbt med sin revolver – snabbast i Norden.

För några år sedan började Kalle Halvarsson tävla med revolver i dynamiskt skytte.

– Revolver har mycket skönare rekyl, svara han på frågan om varför han tävlar med revolver och inte pistol.

– Sedan känner ju alla till Clint Eastwood så....

Vi träffar Kalle Halvarsson på skjutbanan i Granbo, en bit utanför Östersund. Det är en vanlig träningskväll och ett 20-tal glada entusiaster är här och tränar dynamiskt skytte.

Stor variation

Dynamiskt skytte innebär snabbhet, precision och inte minst ett taktiskt tänk. Olika banor har olika mål – rörliga eller stillastående – och som ger olika poäng beroende på hur lång tid du tar på dej att forcera banan.

– Det är så oerhörd stor variation i den här sporten. Så istället för att stå som en träpinne och skjuta på 25 meter så försöker vi röra på oss och göra allt mycket snabbare och roligare, säger Kalle Halvarsson.

För ett tag sedan blev Kalle Halvarsson svensk mästare i dynamiskt skytte med revolver. För några dagar sedan blev han nordisk mästare. Och i oktober kan det vara dags för nästa mästerskapstitel.

– Då är det VM i Florida.

Vad är målet?

– En pallplats.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.