Medaljer till länsbor

Uppdaterad
Publicerad

I går avgjordes Årefjällsloppet för tredje året i rad. I den klassiska stilen, en sträcka på 27 kilometer fick många unga länsbor en pallplats.

Det var ett tusentals tappra själar som i går tog sig i mål. Och bland dem var det många medaljer som delades ut till  länsbor i tre olika klasser.

I damklassen i den klassiska stilen på 27 kilometer tog sig Ida Dahl, Östersunds SK-Åre Skidgymnasium, född 1996, i mål på bästa tid, 1 timma och 32 minuter.

Och i den klassiska stilen för herrarna vann Arvid Jonsson, Duveds IF, född 1998, med en tid på 1 timma och 28 minuter.

Peder Andreasson, Åre längdskidklubb åkte tättinpå och kom i mål cirka 27 sekunder efter vinnaren och hamnade på en andra placering.

För andra året i rad vann Jämtland Härjedalen Turism företagsklassen med Mikaela Sundbaum, Fanny Hejdström och Sandra Landén i laget.

I klassisk stil 47 kilometer placerade sig Kicki Fransson från Näldens IF trea med en tid på 3 timmar och 5 minuter.

Bland elitåkarna vann Petter Eliassen i herrklassen med en tid på 2:04:27.9,  och i damklassen vann Seraina Boner 2:23:09.1

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.