Foto: Fredrik Persson TT

Melodifestivalen till Östersund

Uppdaterad
Publicerad

Östersund kommer att stå värd för en av nästa års deltävlingar i Melodifestivalen.

Nu är det klart vilka städer som får arrangera nästa års deltävlingar i Melodifestivalen och Östersund är en av dem. Det blir första gången som Östersund får stå värd för Melodifestivalen.

Arrangörerna för Melodifestivalen har tidigare varit i Östersund och godkänt Östersund arena som lämplig lokal för en deltävling.

Påverkar hockeyn

– Det är givetivs roligt att det blir melodifestival här men för oss ställer det till det lite, säger ÖIKs klubbchef Kjell-Åke Andersson.

Östersunds ishockeyklubb kommer förmodligen att behöva flytta på någon match. Dessutom påverkar det, enligt Kjell-Åke Andersson, pojk-lags-SM som egentligen skulle ha varit i Östersund helgen 20-21 februari.

I Melodifestivalen har Sveriges låtskrivare och artister gjort upp i populärmusik sedan 50-talet. Festivalen består i dag av fyra deltävlingar, ett uppsamlingskval som går under namnet ”Andra chansen” och en final.

Extra kommunstyrelse

I eftermiddags hade kommunstyrelsen i Östersund ett extra sammanträde där det formella beslutet om att ta på sig arragemanget klubbades.

De övriga tävlingarna hålls i Göteborg, Malmö, Örebro, Helsingborg och Stockholm. 

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.