Sex hus totalförstörda i brand

Uppdaterad
Publicerad

Flera byggnader har totalförstörts i en brand i en by i Strömsunds kommun i Jämtland. Mannen som ägde husen hittades död några kilometer därifrån.

Totalt är det enligt polisen sex hus som brunnit ned, varav två bostadshus, två större uthyrningsstugor och ett garage. Larmet kom 22.37 på onsdagskvällen.

– När vi kom dit stod husen i ljusan låga, allt var övertänt. Vi fick arbeta med att skydda omkringliggande byggnader,  säge Lars Nyman, räddningschef vid Räddningstjänsten Jämtland.

17 man från tre stationer bekämpade elden.

Spridda platser

Ett av de två eldhärjade bostadshusen ligger ett par hundra meter ifrån de övriga byggnaderna som brunnit. Polisen har nu inlett en förundersökning om mordbrand.

-Det har brunnit på för många, och för spridda platser, för att det ska vara en slump, säger Oscar Berglund, vakthavande befäl vid polisen i Jämtland.

Ägaren till fastigheterna rapporterades till en början saknad. Han hittades vid 03-tiden död tre kilometer från brandplatsen. Ännu vid sextiden på torsdagsmorgonen pågick eftersläckning vid brandplatsen.

Efter branden upprättades en anmälan om misstänkt mordbrand hos polisen, eftersom det fanns en risk för spridning.

– Det är inte förbjudet att elda upp sina egna hus, säger Per Thelin, förundersökningsledare hos polisen till SVT Jämtlandsnytt. Men eftersom det fanns en risk för att branden spred sig så upprättades anmälan. När nu inte den misstänkte lever längre så kommer mordbrandsutredningen att läggas ner.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.