”Mobbningen tog Lasses liv”

Uppdaterad
Publicerad

Lasse Persson jobbade som socialsekreterare i Krokom. I juni 2010 tog Lasse sitt liv. Den utlösande faktorn till Lasses depression var situationen på arbetsplatsen, menar hans fru.

Lasses fru Maria Lundqvist Persson har polisanmält två chefer i Krokoms kommun. De är nu misstankta för brott mot arbetsmiljölagen och vållande till annans död.

Lasse beskrivs av sin fru som en engagerad socialsekreterare som värnade de svaga. Efter en schism med en chef blev situationen allt värre. Lasse kände sig mobbad.

Chefer åtalas efter självmord

– Han bröts ned totalt. Det gjordes en mobbningsutredning som var helt befängd, säger Maria Lundqvist Persson. Vi har bara fått vaga förklaring till varför man till sist valde att varsla Lasse om uppsägning.

– Hade arbetsledningen gjort  något hade det här aldrig behövt hända, säger Maria Lundqvist  Persson.

Gunilla Sundqvist är personalchef i Krokoms kommun. Hon anser att kommunen inte är ansvarig för Lasses självmord.

– Om man ser det generellt så kan det bli arbetsrättsliga åtgärder om man får det stöd man ska, men att det ändå inte fungerar.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Chefer åtalas efter självmord

Mer i ämnet