Möt Nagorno-Karabach

Uppdaterad
Publicerad

Det är många lag som spelar i CONIFA World Cup i Österund men för att få veta lite mer om lagen och vad CONIFA betyder för dem åkte vi för att träffa Nagorno-Karabach innan deras match mot Countea de Nissa

-Det har en stor betydelse för att vårat folk har sett så mycket sätt och det här är ett sätt att sprida glädje i landet och göra dom stolta, säger Aram Grigoryan.

Nagorno-Karabach är en självstyrande region i Azerbadjan som gränsar till Armenien och Iran och en dag hoppas de att det ska bli ett eget land.

-Det är som skillnaden mellan svenskar, norskar, finnar och danskar. Vi är två olika länder med två olika historier, mentalitet och kultur, berättar Aram Grigoryan.

Vad tycker ni om Östersund och Sverige?

-Det är väldigt fint här precis som i Nagorna-Karabach och därför känner vi oss hemma här i Östersund. Det är lite som att ha hemmaplan, menar han.

En dag hoppas de att landet ska bli internationellt erkända och spela i FIFAs turneringar, men än så länge är de väldigt stolta över att få representera sitt hemland i CONIFA.

-Att vi deltar är jättebra, men det viktigaste är att vinna, säger Gevorg Poghosyan.

-Tror du ni har chans att vinna då?

-Det får vi se efter den här matchen, säger Gevorg.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.