Nelson laddad för premiären

Uppdaterad
Publicerad

Idag inleds längdsäsongen i Bruksvallarna med hela den svenska eliten på plats.Det är skidpremiär och världscuputtagning och OS-guldmedaljören Lars Nelson från Bruksvallarna är en av de som kommer stå på start linjen.

Det Svenska längdlandslaget har varit på plats i Bruksvallarna sen förra veckan och tränat. Och trots snöbristen har arrangörerna fått till en cirka 4 km lång slinga. Å traktens egna pojke Lars Nelson är laddad inför säsongen:

– Jag känner mig i bra form och vi har riktigt bra träning här, säger Lars Nelson.

Under 2013 och 2014 har Bruksvallarna investerat totalt 8 miljoner kronor på tävlingsbanan, en helt ny sprintbana och förbättrad infrastruktur på skidstadion har man satsat på. I helgen går tävlingen av stapeln med ett ännu större startfält än tidigare med över 1000 starter. Å Lars Nelson ser frameot att säsongens första tävling:

– Det är alltid spännade med första tävlingen för säsongen. Då fär man besked på vart man står och koll på sina konkurrenter, säger Lars Nelson.

Lars Nelson är uppvuxen i Bruksvallarna och inför förra säsongen kom han med i A-landslaget. Det slutade med succé och OS-guld i stafett som startman. Å Den här säsongen är det VM i Falun som är det stora målet:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.