Nordiska mästerskapen i pimpelfiske Foto: AP Photo/Mike Groll

Fiskelycka på Siksjön

Uppdaterad
Publicerad

På lördag går Nordiska mästerskapen i pimpelfiske av stapeln. Men fiskelyckan i Sveg är redan i full gång.

Det är Svegs sportfiskeklubb som står som arrangör för årets upplaga av Nordiska mästerskap (NM) i pimpelfiske. Redan under fredagen fanns det möjlighet att värma upp inför helgens allvar. En öppen träningstävling lockade runt 80 deltagare ut på Siksjöns blanka is.

– Det var en helt strålande dag. Alla har haft det jättebra på isen, säger Martin Södergårds, tävlingsarrangör.

Extra bra var det för Stefan Spännar, från Mora, som vann dagens tävling efter en total fångst på 5,6 kilo abborre. Över lag så var det en lyckad dag för det svenska landslaget, som vann i fyra av sex klasser i träningstävlingen. Chanserna inför morgondagens NM ser bra ut enligt Martin Södergårds.

– Jag har stora förhoppningar om att det ska gå bra för Sverige i morgon.

Sveriges landslag tävlar mot Norge och Finland och totalt är det runt 60 deltagare. Tävlingen pågår klockan 10-14 och det är abborre som gäller. Andra fiskarter får lov att simma tillbaka ner under isen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.