Foto: Tor Johnsson/UNT

ÖFK klart för superettan

Uppdaterad
Publicerad

Under söndagen spelade Östersunds Fotbollsklubb sin viktigaste match hittills i föreningens historia. Och det blev seger i seriefinalen mot Sirius i Uppsala. Det innebär att ÖFK spelar i landets näst högsta serie, superettan, nästa år.

ÖFK spelade offensivt i första halvlek och gjorde även första målet, då Tomas Boakye tryckte in ett skott i mål från nära håll. Det fina ÖFK-spelet fortsatte och man hade chansen att öka på alldeles innan halvtidsvilan, med ett skott i ribban.

I andra halvlek satte Sirius hård press på östersundslaget och hade ett skott i stolpen i slutminuterna. Men trots att till och med målvakten deltog i anfallet så red ÖFK ut stormen och segersiffrorna skrevs 1-0.

Östersunds FK har gjort en mycket stark säsong i division 1 norra för herrar. Laget har legat i toppen hela tiden, men det var Sirius som var favoriter till seriesegern. Resultatet blev en stor besvikelse för Uppsalalaget – nu får man inte ens kvala, eftersom Forward smet förbi i sista matchen och tog kvalplatsen.

Se glädjescenerna på ÖP:s webbteve (extern länk)

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.