Östersund hyllas i film

Uppdaterad
Publicerad

På vilket sett visar du din uppskattning för den ort du bor på? Simon Jaktlund gjorde en film om Östersund som fått en enorm spridning på sociala medier.

Simon Jaktlund hade sett hashtaggen #whereicomefrom och ville bara visa sin kärlek till Östersund genom filmer och bilder han tagit genom åren. Filmen han redigerade ihop över en natt har bara på några dagar fått en viral spridning på sociala medier.

– Jag var i något sorts rus så allt bara hände, jag har inte redigerat en bild, stabiliserat eller ändrat vitbalansen, jag kan inte sånt så det hände bara i något transtillstånd, säger Simon Jaktlund som skapade hyllningsfilmen.

Den feedback han har fått på filmen har varit enorm från alla håll och kanter.

– Jag har både skrattat och bölat när folk har skrivit och hört av sig, ”tack för påminelsen varför vi bor här” och ”jag längtar hem, nu skiter jag i den här storstaden”. Så jag har fått väldigt väldigt mycket tillbaka, säger Simon Jaktlund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.