Östersund kan få Kälkhockey-VM

Uppdaterad
Publicerad

Både Åre och Östersund vill ha stora tävlingar för handikappade. Det krävs att Internationella Paralympiska kommittén ger sitt godkännande.

Representanterna för Internationella Paralympiska kommittén spejar efter hinder. Håller Östersunds arenor måttet när det gäller tillgänglighet för handikappade? Syftet med besöket är att se om Östersund klarar att arrangerar tävlingar för handikappade  på hög nivå.  Att Åre klarar de alpina grenarna är klart, men håller stadion i Östersund för längdåkning och skidskytte för till exempel världscupstävlingar

– Vi skulle i princip kunna  köra tävlingar här idag med några justeringar, säger  skidansvarig Dimitrijve

Korea har redan lämnat in en ansökan om att få B-VM i kälkhockey i mars. Får Östersund klartecken  så kommer även en  ansökan från Östersund.

– Det ser bra ut, säger Jessica Korber som är ansvarig för kälkhockey. Men trösklar och byte av sargen till plexiglas vid båsen måste ordnas.

En guldstjärna när det gäller tillgänglighet kan även locka träningsgrupper och handikappidrottare som kan studera på Mittuniversitetet.

– Så roligt att de kommit hit, säger Zandra Reppe som var med i Paralympic som curlingspelare. Det är bra att handikappidrotten uppmärksammas.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.