Östersundshem kallar till offentligt möte

Uppdaterad
Publicerad

Ledningen för Östersundshem går nu till motoffensiv mot ÖP:s granskning av företagets affärer. Nästa vecka kommer allmänheten att bjudas in till ett offentligt möte där alla siffror ska redovisas.

I våras blev det klart att Östersundshem skulle få köpa mark på Stadsdel Norr. Marken ägdes då av Fältjägaren som ingick i Peabsfären. Köpet uppmärksammades medialt, inte minst på grund av att det var Östersundshems nya vd Daniel Kindberg som genomförde köpet, samme Daniel Kindberg som strax innan hade jobbat för just Fältjägaren.

Sedan dess har köpet fortsatt att granskas och de senaste dagarna har Östersundsposten haft flera artiklar om ärendet. Bland annat menar ÖP att Östersundshem har köpt området för dyrt. Enligt ÖP:s egen värdering av marken kan Östersundshem ha köpt marken för 41 miljoner kronor mer än vad den är värderad till. Men det menar Daniel Kindberg är fel.

Östersundshem

– ÖP:s siffror är felaktiga och det kommer vi också att visa. Det är viktigt för vår trovärdighet att vi redovisar siffrorna, säger han.

Öppet möte

Till veckan kommer Östersundshem att bjuda in allmänheten till ett öppet möte. Innan mötet ska det annonseras i tidningarna om när och var det äger rum. Tre timmars intensivt diskuterande utlovas.

–Vi kommer att bjuda in alla som vill komma för att ställa frågor om köpet. Och de kommer att få svar om siffrorna, säger Daniel Kindberg.

Fråga för konkurrensverket

Men det är inte bara lokalmedia som granskar affären. Nu under senhösten har också Konkurrensverket uppmärksammat det och i början av september krävde de att få information om vilka byggprocesser som startat på området och vilka entreprenörer som genomför det isåfall. Allt för att se om det kommunala bolaget Östersundshem följer lagen om offentlig upphandling. Konkurrensverkets granskning är ännu inte färdig.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Östersundshem

Mer i ämnet