Värderingen: Priset var rätt

Uppdaterad
Publicerad

Östersundshems omstridda markaffär på Stadsdel Norr har värderats. Marken är värd mer än 127 miljoner.

Den omdiskuterade affären fick i dag ett avslut enligt Östersundshems vd Daniel Kindberg. Nu visar den oberoende värdering som Forum fastighetsekonomi AB gjort att marken egentligen är värd 141 miljoner kronor.

Förra året köpte det kommunala bostadsbolaget Östersundshem mark på Stadsdel Norr för 127 miljoner kronor. Enligt många kritiker var det ett pris som var alldeles för högt. Ledningen presenterade värderingen i samband med sitt bokslut.

Östersundshem

Kan inte samarbeta 

Presskonferensen fick en omtumlande vändning då Sven Ringvall (M) som är vice ordförande i Östersundshems styrelse sa upp alla sina politiska uppdrag. En spricka inom moderaterna fick en klar bild då Sven Ringvall menade på att samarbetet med Pär Jönssons (M), gruppledare för Moderaterna i Östersunds kommunfullmäktige, inte fungerar.

– Den brist på etik och moral, som främst Pär Jönsson, men även övriga gruppledare i oppositionen har visat i den här affären, säger Sven Ringvall på morgonens presskonferens.

Pär Jönsson är förvånad över kollegans beslut.

– Han har inte lyft någon kritik, varken på interna partimöten eller till mig direkt. Så jag blev väldigt förvånad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Östersundshem

Mer i ämnet