På språng genom Sverige

Uppdaterad
Publicerad

I över två månader har Västeråsaren Fredrik Lagerholm sprungit genom Sverige. Målet är att springa 630 mil på 100 dar, men syftet är inte en idrottslig prestation utan något helt annat.

Den 25:e juni i Malmö startade 38- årige Fredrik Lagerholm sin löprunda genom Sverige. Haparanda och idag kom han till Östersund. 350 mil på 65 dagar har han hittills sprungit. Syftet är att samla in pengar till FUB – föreningen för barn, ungdomar och vuxna med utvecklingsstörning.

– Kan jag hjälpa någon så är det värt det. Projektet har två syften. Ett är att bidra till en ökad livskvalitet för personer med funktionsnedsättning i andra länder. Det andra är att personer med funktionsnedsättning ska få möjlighet att öka andras livskvalitet genom sociala nätverk i projektet. Samtidigt som de får möjlighet att öka sitt sociala umgänge, säger Fredrik Lagerholm.

Det är inte första gången som Fredrik arrangerar insamlingar för behövande. Efter tsunamikatastrofen 2004 cyklade han 225 mil mellan Kiruna och Ystad för att hjälpa de utsatta – mitt i vintern.  Den här gången springer han med en fullastad vagn.

– Jag har allt jag behöver i vagnen. Kläder mat och tält. Jag tältar i skogen längs vägen, berättar Fredrik Lagerholm.

Det anordnas flera arrangemang på vägen där han springer. På lördag blir det stopp och festligheter i Åsarna. De är många som springer med honom en bit på vägen lite här och där..

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.