Vice ordförande lämnar Östersundshem

Uppdaterad
Publicerad

Moderaterna kommer att byta ut sina fyra ledamöter i Östersundshem eftersom de anser att styrelsen behöver en nystart.

Det innebär att bolagets nuvarande vice ordförande Sven Ringvall kommer att sluta.

Under torsdagens kommunfullmäktige kom kravet på styrelsens avgång. Folkpartiet hade tidigare under dagen pekat på att hela ledningen borde avgå och under kvällen klev även Pär Jönsson från Moderaterna upp och ansåg detsamma.

Sven Ringvall är för närvarande Moderaternas ledamot i just Östersundshem och är således en av de fyra som får finna sig i att bli utbytt nu i december då ledamöter till styrelser och nämnder ska väljas inför den nya mandatperioden. Men att han skulle få kicken av sina partikollegor håller han inte med om.

Östersundshem

– Jag har vetat sedan tidigare att jag kommer att byta uppdrag, säger han.

På grund av det här?

– Jag kopplar inte ihop det med den här affären.

Utför uppdrag åt Peab

Sven Ringvall har sedan länge konsultuppdrag åt Peab bygg. Han är dess projektledare för Östersund arena. Det innebär att han sitter för Peabs räkning i den styrgrupp som förhandlar mot kommunens tjänstemän gällande exempelvis tilläggsbyggnationer och kostnader för detta. Bygget är ingalunda klart utan pågår alltjämt.

Han anser dock inte att hans uppdrag som byggkonsult åt just Peab ska ha påverkat den markaffär som nyligen genomförts mellan just österundshem och Peab.

Istället hänvisar han till att det handlar om två helt olika bolag. Han gör uppdrag åt Peab bygg och det är Peab fastigheter som Östersundshem nyligen gjort affärer med.

– Det är två helt olika bolag som ingår i samma koncern.

– Sedan har jag inte haft någonting med affären att göra utan det har skötts av vår vd Daniel Kindberg, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Östersundshem

Mer i ämnet