Problem för VM-spel i Östersund

Uppdaterad
Publicerad

Sverige kan få fotbolls-VM för U 20 damer år 2016 och en tänkbar spelplats är Östersund. Men det finns ett problem – planen är för liten.

I tisdags var fotbollsförbundet i Östersund och inspekterade förutsättningarna. I mars kommer det definitiva beslutet om var fotbolls-VM för U 20-damerna ska förläggas. Men det finns ett hinder i vägen – arenan är idag för liten. Planen i Östersund är nämligen byggd enligt europeiska fotbollskrav. Den är 65 meter bred. Men de internationella fotbollskraven från Fifa kräver en plan som är 68 meter. Planen måste alltså breddas med tre meter. En och halv meter på vardera långsidan.

– Det beslutet är taget och pengar är avsatta, så får vi får vi bara beslutet från Fifa att de vill komma till Sverige och Östersund då sätts det arbetet igång i sommar, säger Putte Eby, besöksnäringsstrateg vid Östersunds kommun.

Frågan är hur mycket ombyggnaden kommer att kosta.

– Vi har avsatt en halv miljon kronor för detta. Sedan får vi se om den behövs. Men vi behöver ju inte flytta några läktare, utan det finns ju plats. Man får ta bort asfalt och helt enkelt skarva i en och en halv meter konstgräs på vardera sidan, säger Putte Eby, besöksnäringsstrateg vid Östersunds kommun.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.