Rekord för Storsjöcupen

Uppdaterad
Publicerad

Storsjöcupen ser ut att slå rekord i sommar. Hittills är 430 lag anmälda till fotbollsturneringen.

Under första veckan i juli spelas det boll, överallt i Östersund. Från tidiga mornar till sena kvällar. Till den 42:a upplagan av Storsjöcupen är rekordmånga lag anmälda:

– Just nu är det 430 lag anmälda, säger Sven-Bertil Bengtsson, ordförande i Storsjöcupen till SVT Jämtlandsnytt. Det kan komma att försvinna några lag, men vi har så vi kan plocka in.

Nu blir det ett styvt jobb att hitta boende åt alla lag, och även få ihop spelschemat. De flesta lagen kommer från Norge, men det finns lag från andra delar av världen, som Thailand, Mexiko och Mongoliet. Två lag från Guinea är anmälda, men där pågår det just nu ett stort utbrott av sjukdomen ebola.

– Där kräver vi intyg på att de som kommer är smittfria, säger Sven-Bertil. De intygen ska nästan vara övertydliga. De vill väldigt gärna komma hit och spela, och vi vill gärna att de kommer. Men säkerheten är viktigast.

Storsjöcupen har planer på att växa ännu mer.

– Vi har ett mål, att nå 500 lag år 2018, säger Sven-Bertil Bengtsson. Men då måste vi hitta fler planer och fler boenden.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.