Robot lockade älgar

Uppdaterad
Publicerad

Än är det sommar och långt kvar till älgjakten. Men redan nu kommer ett tips till jägare som vill ha närkontakt med skogens konung: Ta med en robotgräsklippare ut i skogen. Den kan uppenbarligen locka till sig älgar.

I söndagskväll fick Marianne Hising Kristiansson och Widar Kristiansson i Valla på Frösön en minst sagt annorlunda naturupplevelse. Två älgar hade fastnat helt för grannens robotgräsklippare. Med lite rädsla och stor nyfikenhet stiftade de två älgarna närmare bekantskap med trädgårdens moderniteter under ett bra tag.

Älgarna hade först varit på Marianne och Widars gård. Efter ett tag började älgarna gå mot den hårt trafikerade vägen som går mot Frösö flygplats varpå Marianne och Widar försökte få dem att springa åt annat håll. Men då fastnade älgarna istället hos grannarna där robotgräsklipparen fångade deras uppmärksamhet. Något som alltså Marianne Hising fångade på film.

Och kanske är det så att älgarna börjar bli hemmastadda i villaområdet. Marianne berättar för SVT att hon tidigare sett dem på fotbollsplanen som finns i området då de båda stod i ett av fotbollsmålet och filosoferade.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.