Snöfattigt på Funäsdalsberget Foto: Tittarbild: Ulla Kojan

Skidpremiär i liten skala

Uppdaterad
Publicerad

Även om det fallit natursnö de senaste dagarna kommer inte någon av skidorterna i vårt område att kunna öppna fullstora backar under höstlovet.

Ramundberget har utlovat premiär den 25:e oktober men kan bara erbjuda en 150 meter lång barnbacke i nuläget och som prognosen ser ut kommer inte snöproduktionen att kunna återupptas de närmaste dagarna.

– Vi får inte till någon fullstor backe så det blir ingen perfekt skidvecka, säger Kalle Ljungberg som är skidområdesansvarig i Ramundberget.

Snögarantin gäller

Enligt Kalle Ljungberg gäller snögarantin men han har inte märkt av några avbokningar för höstlovet och hoppas att de som bokat in sig är nöjda med andra aktiviteter. Ljungberg hoppas också kunna få till ett kort längdåkningsspår i nedre delen av slalombacken.

Den enda skidanläggning i landet som aviserat öppning av fullstora backar den 25:e är Kåbdalis i Norrbotten.

– De ska öppna klockan tio och vi drar igång barnliften klockan nio, så då blir vi först i alla fall, säger Kalle Ljungberg.

Så här ser snöläget ut i Rambundberget just n

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.