Sovande familj attackerades

Uppdaterad
Publicerad

En Bulgarisk familj fick bilrutan krossad när de sov i bilen. Nån eller några kastade en glasburk och flydde sedan iväg i en bil.

Det var natten mot Måndagen som någon kastade en glasburk på en bil så att en ruta gick sönder. I bilen sov tre EU-migranter ifrån Bulgarien.

Familjen båstående av en man och hans fru samt pappan till kvinnan klarade sig bra men är skakad efter händelsen. Ingen utav dom ville ställa upp framför kameran men dom berättar för Jämtlandsnytt att dom inte såg vem eller vilka som kastade glasburken men att en bil snabbt körde ifrån platsen.

Familjen har varit i Östersund i en veckas tid och hela tiden bott i sin bil. Dom vill komma in på det härbärge Svenska kyrkan har men där är det fullt. Just nu letar man efter ett större boende då behovet är stort.

Händelsen är inte polisanmäld och på polisen i Östersund har man inte häller tidigare fått in några anmälningar där någon EU-migrant ska ha blivit attackerad på något sätt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.