I april 2004 dömdes den då 27-årige mannen till fängelse för grovt bedrägeri

Storbedragare dömd

Uppdaterad
Publicerad

Den 37-årige mannen döms till sju års fängelse och hans 77-åriga mamma till 4,5 år. Det handlar om ett grovt och omfattande bedrägeri.

Mannen  är från Berg, men har starka kopplingar till Ragunda. Med hjälp av sin mor har han fått släktingar, bekanta och bekantas bekanta att betala ut stora summor pengar.  En kvinna har lurats på över tre miljoner kronor. De har uppgett att 37-åringen behövt pengar till bra affärer, ett bokprojekt eller till att rentvås från en tidigare bedrägeridom.

Karin i Jämtland är en av de drabbade.

Storbedragare fick sju år i fängelse

– Kvinnan som var min vän ringde hela tiden och grät och sa att hennes son skulle ta livet av sig om han inte fick pengar nu. Det är så hemskt och jag känner mig så kränkt.

Sammanlagt har cirka 40 personer  i Jämtland, västerbotten och Västernorrland lurats på flera miljoner kronor. Pengarna har gått till spel och ett lyxigt liv med resor, hyrbilar och dyra hotell.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Storbedragare fick sju år i fängelse

Mer i ämnet