Foto: SVT

Tre åkare klara för skidskyttetävlingarna

Uppdaterad
Publicerad

Fredrik Lindström, Mona Brorsson och Elisabeth Högberg är de enda som är uttagna till alla världscupsammandrag innan jul. De övriga aktiva får kämpa om de sista platserna.

Helgens skidskyttetävlingar i Idre har format den landslagstrupp som redan nu till helgen ska ut och representera Sverige på världscup samt IBU Cup.

Endast tre akriva kan packa ombyte för de tre världscupsammandrag som genomförs innan jul. Fredrik Lindström, Mona Brorsson samt Elisabeth Högberg. Övriga platser kommer fyllas och anmälas varteftersom och det är helt medvetet att platserna hålls öppna.

– Det vore rent av tjänstfel att inte låta de övriga aktiva kämpa om de sista platserna till WC 2 Hochfilzen och WC3 i Pokljuka.,säger svenska förbundskaptenen Johan Hagström som i princip låter tävlingsresultaten samt inställningen de kommande veckorna tala sitt eget tydliga språk.

Till världscuppremiären i Östersund är sex herrar uttagna. Det är Fredrik Lindström, Ted Armgren, Tobias Arwidson, Christofer Eriksson, Gabriel Stegmayr och Peppe Femling. På damsidan är Mona Brorsson, Emma Nilsson och Elisabeth Högberg uttagna. Ingela Andersson ärreserv.

– Det finns många yngre damer som vill slå sig in vilket visar att tillväxten på damsidan ser bra ut. Kul. Där är det hård konkurrens om platserna. På herrsidan så ska det bli spännande att se hur alla står sig internationellt. Speciellt intressant är det ju att se Fredrik efter hans kanonrace vid längdtävlingarna i Bruksvallarna. Nu återstår endast de sista detaljerna innan vi spänner bågen och kör, säger Hagström.

Världscuptävlingarna avgörs 30 november-7 december.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.