TV-puckenkval i Östersund

Uppdaterad
Publicerad

Idag startade TV-puckens kvalspelsomgångar. Nytt för i år är att de 12 bästa lagen från förra året är direktkvalificerade till gruppspelet, och de resterande distrikten gör nu upp i Östersund och Tranås om de fyra sista platserna till gruppspelet i oktober.

Jämtland/Härjedalen började förberedelserna inför årets TV-puck för ungefär två år sedan och då fanns det bara 23 spelare födda 1999. Det kan jämföras med till exempel Ångermanland där de har ungefär 100 stycken spelare att välja mellan, men trots bristen på spelare är det ändå enligt förbundskaptenen ett bra lag.

– Vi har ett bra lag med jätteduktiga spelare så vi har en bra topp, men inte en sådan stor bredd. Sedan har vi 5-6 duktiga spelare som är födda 2000 med i laget också, säger Micke Ericsson, förbundskapten Jämtland/Härjedalen.

Hur ser det ut inför framtiden?

– Med den nya arenan så märker Östersunds IK att det blivit fler intresserade av att börja spela ishockey. Det går ju inte att jämföra med hur det var för 20-30 år sedan när det bara var fotboll och hockey man spelade. Nu finns det så otroligt många andra idrotter att välja mellan så det blir en kamp om samma ungdomar, men med den här nya arenan tror jag absolut att det kommer att öka, säger Micke Ericsson.

Under lagets taktiksnack idag pratades det en del om den nya arenan eftersom laget har hemmaplan, men om det är en fördel eller inte, är ännu lite oklart.

– Jag är lite kluven, fördelen är ju att vi känner till hela området här med omklädningsrum och så vidare, men det kan också vara en nackdel med nervositet och så vidare när familj och kompisar är här och tittar, så det kommer att bli en anspänning, men jag hoppas att vi kommer att kunna hantera det, säger Jämtland/Härjedalens förbundskapten Micke Ericsson.

I Jämtland/Härjedalens kvalspelsgrupp är sex lag med, och under dagen och helgen möter alla lagen varandra, där de två bästa går vidare till gruppspelet i oktober. Jämtland/Härjedalen har som mål att vara ett av dem två lagen som går vidare och de började turneringen idag med och de med en tuff derbymatch mot Medelpad.

– Det kommer bli en rolig match, Medelpad är ett bra lag, men vi vet att vi också är bra så vi kan ha en chans, säger Jämtland/Härjedalsspelaren Kalle Själin.

– Det är ett bra lag, jag håller dem som favoriter i den här gruppen, men vi har en förhoppning om att kunna matcha dem om vi kommer upp i den nivå vi borde, men de är favoriterna, säger Micke Ericsson.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.