Viktig match för ÖFK

Uppdaterad
Publicerad

På onsdag spelar Öfk match mot Sirius. För Öfk handlar det om att komma ikapp topp tre lagen i Superettan.

Mötet Siruis – Öfk har en minst sagt intressant historia bakom sig. 2012 tog Öfk klivet upp i Superettan. Thomas Boakye blev hjälte när han gjorde matchens enda mål mot just Sirius på Studenternas Ip. Sirius var i slutminuterna nära att kvittera men Öfk höll undan och tog sig upp i Sveriges näst högsta division.

Två år sedan

Den matchen utspelade sig för nästan två år sedan. Men även matchen den här gången är mycket viktig. För Öfk handlar det om att ta sig upp bland topp tre lagen. För Sirius å andra sidan är tre poäng nödvändiga för att hänga med i jakten på samma placeringar. Sirius ligger med andra ord femma i tabellen, fyra poäng bakom Öfk.

4000 biljetter

Samtidigt som Öfk tar sig ann seriens bästa bortalag på Jämtkraft Arena har man i nuläget sålt närmare 4000 biljetter. Ståplatsläktaren är fullbokad och endast sitt- och restaurangbiljetter är tillgängliga.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.