Nätverk stöttar papperlösa

Uppdaterad
Publicerad

På torsdagskvällen genomfördes en manifestation i Östersund till förmån för statslöse Indra Pokhrels i Jämtland som befinner sig i ett moment 22. Inget land vill kännas vid honom samtidigt som Sverige nekar honom uppehållstillstånd.

Indra är papperslös, får inte uppehållstillstånd och går inte att utvisa. Han har fått nej på asylansökan men också av polisen som inte kan skicka tillbaka honom till Bhutan. Indra själv säger att han kommer därifrån men Bhutan vägrar erkänna hans medborgarskap.

Under de fem år som gått har Indra varken fått arbeta eller studera. Hela situationen har gett honom stora psykiska problem, och nu har han inlett en hungerstrejk för att få slut på dödläget.

Villl uppmärksamma fallet

Nätverket Ingen människa är illegal hade därför på torsdagen en manifestation på Stjärntorget i Östersund för att uppmärksamma Indras hopplösa situation.

– Just nu mår han väldigt väldigt dåligt och vi känner att vi behöver stödja honom. Att uppmärksamma hans fall och hans situation, säger Caroline Högdahl Cole som är engagerad i nätverket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.