Begärs häktad för ytterligare ett dubbelmord

Uppdaterad
Publicerad

Den 51-årige man som misstänks för dubbelmordet i Norrahammar begärs häktad även för dubbelmord och grov mordbrand i Hökensås.

– Misstankarna mot honom har stärkts och därför begär jag honom häktad på sannolika skäl misstänkt även för mord och grov mordbrand i Hökensåsfallet, säger Pernilla Törsleff, vice chefsåklagare.

Vad är det som gör att du nu tar det beslutet?

Dubbelmorden i Norrahammar och Hökensås

– Det har kommit svar på den tekniska undersökningen som gjorts och det är detta som gör att misstankarna mot honom nu stärks.

Av utredningsskäl vill hon inte gå in närmare på vad det är i den tekniska bevisningen som gör att misstankarna mot mannen nu har stärkts.

Förnekar brott

Det var i mars i år som ett äldre par brann inne i en fastighet i Hökensås. Först fanns inga misstankar om brott, men när en man i 50-årsåldern senare greps som misstänkt för dubbelmord och mordbrand i Norrhammar riktades efter någon vecka även misstankar mot honom när det gällde branden i Hökensås.

Den misstänkte mannen förnekar brott.

– Han förnekar inblandning i Hökensåsfallet, säger Leif Silbersky, mannens försvarsadvokat.

Är han misstänkt för ytterligare bränder?

– Jag vet att polisen undersöker andra fall, men i nuläget finns inga sådana misstankar, säger Pernilla Törsleff.

Ytterligare fyra veckor

Hon har nu begärt ytterligar fyra veckor för utredningen. Häktningsförhandlingen hålls i Jönköpings tingsrätt klockan 13.15 i morgon tisdag.

– Jag begär ytterligare fyra veckor, men troligen kommer det inte att räcka, säger Pernilla Törsleff.

51-åringen sitter redan häktad med restriktioner, misstänkt för dubbelmordet i Norrahammar och om han nu blir häktad även för det misstänkta dubbelmordet i Hökensås får det inga direkta konsekvenser för utredningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dubbelmorden i Norrahammar och Hökensås

Mer i ämnet