Bokmässa för lokala författare

Uppdaterad
Publicerad

Hon har arbetat med bokmässan i Göteborg och är van projektledare. Och nu testar författaren och förläggaren Maria Bielke von Sydow, ett nytt koncept.

– Vi gör en bokmässa, tänkte jag, precis som den i Göteborg fast mycket gemytligare och med författare med lokal anknytning. Inga dyra dragplåster, utan de lokala författarna ska få glänsa. Vi gör det för alla som bor i Småland, för att visa all god litteratur som skrivs här, säger Maria Bielke von Sydow som har sina rötter i Vetlanda. .

Intensivt arbete

Efter intensivt arbete med sponsorer, rekrytering av utställande författare och organisation av scenprogram under hela dagen går nu eventet av stapeln i helgen på Njudungs gymnasieskola. Och i samma lokaler pågår en Hälsomässan samtidigt.

– Litteratur är är minst sagt hälsa och vi firar med inte mindre än tre boksläpp denna dag. Dessutom blir det föredrag och mottot är ”Just do it” och ”Learning by doing”.

Kriteriet för att ställa ut på mässan är att författaren ska bo i Vetlanda kommun, vara född där eller ha skrivit om Vetlanda.

– Jag har fått ett 30-tal seriösa svar och valt ut tio. Bland dem Helena-Magdalena Ivekrans, Mickan Thor och Holger Nilsson, säger Maria Bielke von Sydow.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.