Väktare finns på plats vid Arlas entré. Foto: Eva Unosson

Hot mot Arla – väktare på plats idag

Uppdaterad
Publicerad

Någon form av hot ska för en tid sedan riktats mot Arla i Jönköping. Det rör sig dock inte om ett bombhot säger polisen till SVT Nyheter Jönköping.

Väktare finns utplacerade vid Arlas entré men polis finns inte på platsen.

–Det är inget bombhot, säger Annelie Jonsson Hammo, polisen Jönköping till SVT Nyheter. Vi har kännedom om detta men det är inget som kräver polisiär insats.

Även polisens presstalesman Tommy Thorngren bekräftar att det inte rör sig om ett bombhot.

– Ett klotter hittade inne på företaget och en polisänmälan gjordes den 18 mars. Innehållet i meddelandet skulle kunna tolkas som ett hot, men ordet bomb näms inte, säger han.

Enligt Tommy Thorngren har polisen inte någon bombgrupp på väg och inga andra polisiära insatser kommer att göras i nuläget.

– Det finns inget här och nu som vi agerar mot. Vi koncentrerar oss på att hitta vem som ligger bakom det här.

Det hela rubriceras som olaga hot mot grupp.

Arla bekräftar hot

I ett pressmeddelande säger även Arla att det för en tid sedan framfördes ett hot till mejeriet. Av säkerhetsskäl och av hänsyn till medarbetarna vill Arla inte kommentera ytterligare.

Tommy Thorngren säger att väktarnas närvaro idag är något som Arla själva tagit initiativ till och att det sker just idag, trots att anmälan gjordes till polisen för över en månad sedan, vill han inte säga något om.

– Jag har svårt att gå in på detaljer i det här ärendet, säger Tommy Thorngren.

Enligt nättidningen Jnytt ska klottret ha innehållit både ett datum och namn på vem som skulle ligga bakom hotet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.