Foto: Arkiv

Brottsoffer dök inte upp på MC-rättegång

Uppdaterad
Publicerad

På torsdagen inleddes rättegången i Jönköpings tingsrätt mot flera personer med kopplingar till Hells Angels. Men ett av brottsoffren dök inte upp och förhandlingen fick pausas.

Efter en stund beslutades att rättegången skulle fortsätta trots att alla målsäganden inte var på plats. Tingsrätten fattade också beslut om att hämta personen som inte dök upp i rätten.

De fyra männen åtalas för att ha misshandlat två medlemmar i en MC-klubb i Värnamo. Enligt åtalet var det i slutet av september förra året som fyra medlemmar i Hells Angels supporterklubb Red Devils MC sökte upp en Värnamobo och misshandlade honom i hans bostad. Värnamobon tillhör en annan mc-klubb och de fyra ska också ha tvingat honom att visa dem hem till ytterligare en medlem i hans klubb som även han blev misshandlad.

Organiserad brottslighet

Två av de åtalade är från Jönköping län och två från Kronobergs län. Åklagaren menar att misshandeln av de två var ett led i en brottslighet som utövats i organiserad form.

De fyra åtalas för grov misshandel i båda fallen och olaga tvång för att de tvingade det ena brottsoffret att visa vägen och knacka på hos det andra offret. De åtalas också för grovt hemfridsbrott eftersom den ena bostaden de tog sig in i tillhörde offrets mamma.

Rättegången som inleddes idag torsdag planeras att ta fyra dagar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.