EU-migranter lämnar Gnosjö efter att deras bilar slagits sönder. Foto: Privat

EU-migranterna vågar inte vara kvar

Uppdaterad
Publicerad

Två nätter i rad har bilar blivit vandaliserades i Gnosjö. Bilarna tillhörde EU-migranter som nu inte vågar vara kvar i samhället.

Det var någon gång under natten till lördagen som flera bilar vandaliserades i Gnosjö. Samma sak hände natten innan. Bilarna tillhörde EU-migranter och nu vågar de inte stanna kvar i kommunen.

– De har inte bott där i natt. De kände sig redan hotade i går och då bodde de hos vänner i Gnosjö, säger Margareta Sigblad som har engagerat sig för EU-migranterna i Gnosjö.

”Är väldigt tragiskt”

Hon berättar att det tidigare inträffat incidenter och att EU-migranterna nu beslutat sig för att lämna.

– De känner sig väldigt illa till mods. Vi har hjälpt dem nu på förmiddagen med att packa och komma härifrån, säger Margareta Sigblad och fortsätter:

– Det är väldigt tragiskt att vi fick ett sådant här negativt slut för den här gruppen. Det är synd att de inte blivit anvisade till någon annan plats, då hade det här kanske inte skett, jag tycker att kommunen kunde varit mer förutseende.

En annan som engagerat sig i EU-migranternas situation är Sten Egon Uremark.

– Det är fjärde gången som det här sker och nu kände de sig hotade och vågade inte stanna, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.