Ur förundersökningen

Expolitiker fick fängelse för vapenbrott

Uppdaterad
Publicerad

Den före detta politiker från länet som åtalats för grovt vapenbrott dömdes i dag till fängelse i ett år och fyra månader.

Den före detta politikern greps i februari i en razzia som polisen genomförde mot flera adresser i sydvästra delen av länet. Både vapen och ammunition hittades i en verkstadslokal och dessutom hittades material som tyder på en omfattande vapentillverkning.

Tingsrätten dömer den före detta politikern till fängelse i ett år och fyra månader. Förutom grovt vapenbrott döms han för rattfylleri och narkotikabrott.

Lämnat politiken

De andra två männen som stått åtalade döms till fängelse i ett år och tre månader respektive skyddstillsyn med särskild behandlingsplan.

Tingsrätten anser att det är bevisat att de tre männen bland annat tillverkat så kallade pennpistoler, som polisen misstänker har koppling till ett kriminellt mc-gäng. Dessutom har de haft automatgevär, patroner och ett armborst.

Den före detta politikern satt på ett mandat för Sverigedemokraterna,  men har lämnat sina politiska uppdrag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.