Fängelse för rå misshandel

Uppdaterad
Publicerad

De fyra män som i höstas trängde sig in i två bostäder och misshandlade två personer fick i dag sina domar. De döms till ett års fängelse vardera för medhjälp till misshandel.

Det var i slutet av september förra året som fyra medlemmar i en supporterklubb till Hells Angels sökte upp en värnamobo och misshandlade honom i hans bostad. Värnamobon tillhör en annan mc-klubb och de fyra ska också ha tvingat honom att visa dem hem till ytterligare en medlem i hans klubb som även han blev misshandlad.

Två av dem är från Jönköping län och två från Kronobergs län. Åklagaren menar att misshandeln var ett led i en brottslighet som utövats i organiserad form. I förundersökningen beskriver polisen att de hade spaning på de männen på grund av att de tillhör ett mc-gäng

De fyra åtalades för grov misshandel i båda fallen och olaga tvång för att de tvingade det ena brottsoffret att visa vägen och knacka på hos det andra offret. De åtalades också för grovt hemfridsbrott eftersom den ena bostaden de tog sig in i tillhörde offrets mamma.

Tingsrätten konstaterar i sin dom att de åtalade männen varit i lägenheten där en man misshandlats men att det inte går att säga vem som gjort vad. De frias därför för grov misshandel,  men döms för medhjälp till densamma.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.