Bombhot på Landvetter – flyg landade i Jönköping

Uppdaterad
Publicerad

Ett SAS plan som bombhotats landade på förmiddagen på Landvetter flygplats. All trafik stoppades från flygplatsen och plan dirigerades i stället om till Jönköping.

Det var strax före 10 på förmiddagen som det bombhotade SAS-planet landade i Göteborg. Snabbt fattades beslutet att stänga flygplatsen för all trafik som i stället fick flyga vidare till Jönköping.

Två plan med destination Amsterdam-Göteborg har nu landat på Jönköpings flygplats. Sammantaget är 150 passagerare drabbade. Resande i det första planet bussades tillbaka till Göteborg och just nu väntar de andra på besked.

Öppen igen

– Det blev lite snabba ryck här på förmiddagen men vi har klara det bra. Vi försöker nu lösa situationen för passagerarna och fick precis uppgiften om att flygplatsen på Landvetter öppnat igen. Så nu får vi se om passagerarna i det sista planet får flyga tillbaka i stället för att åka buss, säger Herman Larsson,  pressansvarig vid Jönköpings flygplats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.